Teatterin tiedotuskeskus on lanseerannut ensimmäisen valtakunnallisen Kesäteatteripäivän. Sitä juhlitaan perjantaina 1.7.2016, joka on tänä vuonna suosituin kesäteattereiden ensi-iltapäivä. Juhlapäivää varten Teatterin tiedotuskeskus kerää kesäteatterijulistuksia, enkä voinut olla kokeilematta omaa kesähurmoksellisen julistuksen kirjoittamista.Tämän myötä hyvää kesäteatterikesää kaikille!

Kesäteatterijulistus

Aplodeja hyvä yleisö! Te teitte loistavan valinnan, kun annoitte itsellenne tämän hetken, kun toitte pihakeinuun pesiytyneet mökkivieraanne tänään tänne, kun läksitte ikävystymistä pakoon tai jätitte kiireelliset mutta mitättömät arkiaskareenne ja keksitte, mitä oikeaan kesään kuuluu.

Kansallisteatterin katto on korea ja korkealla, mutta katsokaa missä me tänään olemme: kesän teatterissa! Käykää näihin puupenkkeihin, istukaa lumettomaan rinteeseen, hiekkakentälle, nurmikolle, katoksen alle tai taivasalle. Löytäkää paikkanne naapurin vierestä tai sen tuiki tuntemattoman katsojan vierestä, hymyilkää ja sanokaa tälle päivää, kesäpäivää, teatteripäivää!

Nauttikaa esityksestä, sillä se mitä näette tänään, tapahtuu vain tänään. Naurakaa, jos tuntuu aiheelliselta: ropiskaa, tihkukaa ja pisaroikaa iloa – älkää sadetta. Tuntekaa kaikki muukin, mitä esitys mieleenne tarjoilee ja läikytelkää sitä sisällänne.

Aploodeja yleisö! Ilman teitä ei olisi meitä. Ilman teitä teatteri ei näkisi kesää. Ilman teitä tämä näyttämö kasvaisi sammalta, penkit lahoilisivat ja päätieltä kukaan ei edes huomaisi paikkaa. Ilman teitä tarina jäisi paperiin, se jäisi takahuoneisiin, se jäisi syntymättä, se jäisi elämättä.

Aplodeja lavalle saapuvat sankarimme, roolihahmot, näyttelijät, eläytyjät, tarinan kertojat, ja kaikki ne muut tämän mahdollistajat, jotka ovat antaneet ison osaan keväästään, jotta meillä olisi tämä kesä, teatterikesä. Aplodeja, kesä!

 

 

Mainokset